SÖK bläckpatron
Annonser:
Foto1

TOPPLISTAN Betyg Länk
3.5 Till butiken >>
3 Till butiken >>
3 Till butiken >>
2.5 Till butiken >>
2.5 Till butiken >>
2.5 Till butiken >>
2 Till butiken >>
Artiklar om bläckpatroner och toners den 28 February 2010

Vilken typ av skrivare ska man välja? - skriven av Anna Lindquist

Hur väljer man vilken skrivare som bäst uppfyller ens behov?  Ska man välja en skrivare för bläckpatroner eller för lasertoner?
Det finns en uppsjö av olika utskriftstekniker att välja bland och de är alla anpassade och utvecklade för olika behov. Skrivare finns helt enkelt i alla modeller, storlekar och former.  Det finns små portabla skrivare man kan ha med sig på resor och det finns stora mastodonter som fungerar som ett företags hjärta. En del är inriktade mot specifika behov så som fotografering eller screenprint, andra är kompletta multifunktionella apparater. Utöver det så måste man ta hänsyn till alla specifikationer som följer, det vill säga upplösning och hastighet.

En enkel tumregel att förhålla sig till är dock att om man ska skriva ut bilder och fotografier så är bläckstråleskrivaren att föredra då hållbarheten är längre på utskrifterna.  Behöver man däremot producera många dokument snabbt kan laserskrivaren vara att föredra.

Skrivaren för hemmet.
Som hemanvändare så kräver man ganska mycket av en skrivare. Denna skrivare måste kunna ta sig an allt från nyhetsbrev med enkla bilder till familjens fotografier och utskriftsrapporter av varierande slag.  Det faktum att skrivaren för hemmabruk behöver vara så mångsidig gör att man kanske borde överväga den multifunktionella skrivaren.

Vill man inte ha en multifunktionell modell så kan bläckstråleskrivare vara ett bra alternativ. Den är mångsidig och prisvärd om än en smula långsam.

Lasertoner eller bläckpatron för den framtida författaren?
Planerar du för att skriva en tegelstensroman behöver du en skrivare som kan spotta ut sida efter sida med text i ett snabbt tempo. En laserskrivare kan leverera episka storverk med skärpa och läsbarhet i en hastighet som känns futuristisk. Lasertoners är generellt billigare än bläckpatroner vilket gör att du spar lite pengar till din kommande bokturné. 

Laserskrivaren kan även vara ett utmärkt alternativ för högskolestudenter som inte sällan tvingas prestera uppsatser i ett skrämmande tempo.

Fotografens bästa skrivarval.
Vilken bläckstråleskrivare som helst kan skriva ut fotografier i färg. Är det som så att du vill ha ett professionellt slutresultat behöver du satsa på en skrivare som är utformad för att kunna återge fotografier. För att kunna hitta rätt och inte spräcka en eventuell budget för sina foton krävs det att man kalkylerar inte bara med vad skrivaren kostar utan även kostnaderna för bläckpatroner, fotopapper och andra tillbehör.

Alternativet är kanske en multiskrivare med fotoutskrift och scanningsmöjligheter. Dessutom har de numera både plats för ditt minneskort och små LCD-skärmar för förhandsgranskning.

Det mindre företagets utskriftsbehov
Har du ett hemmakontor eller driver ett mindre företag är den multifunktionella skrivaren oumbärlig. Denna typ av skrivare kombinerar en bläckstråleskrivare eller en laserskrivare med kopiatorn, scannern och faxen. De sparar helt enkelt både plats på skrivbordet och pengar. Se till att skaffa en som har en automatisk dokumentmatare så att du enkelt kan faxa och kopiera flersidiga dokument.

Har du redan en scanner och en fax så är förmodligen laserskrivaren ett bra alternativ och en färglaserskrivare är förhållandevis billig i inköp.

Skrivaren för den stora organisationen.
Behöver man en tillförlitlig skrivare som kan hålla jämna steg med en arbetsgrupp inom en större organisation är en kraftfull laserskrivare ett själklart val. Det finns skrivare som är designade för att hantera olika typer av utskrifter med utmärkt resultat. Dessa skrivare kommer med snabba processer, större minne och snabbare utskrifter, inte sällan mer än 30 sidor per minut.

Denna typ av skrivare är som en trimmad version av den vanliga laserskrivaren men de erbjuder långt fler funktioner. Så som hög kapacitet för utskrifter till nätverk, avsevärt större pappersinmatning och mycket större tonerkassetter.

Skrivarens Jet-set
Det finns bärbara skrivare i bekväm resestorlek som med lätthet skriver ut bläckstråleutskrifter. Dessa kommer ofta med ett laddningsbart batteri eller en billaddare så du kan skriva ut var du än befinner dig. Inte sällan finns det som tillval möjligheten att skriva ut trådlöst från mobilen också.

Men för att vara en smula realistiska så behöver ofta inte affärsresenärer någon skrivare alls. Med en trådbunden eller trådlös anslutning har man alla möjligheter i världen att skriva ut på de flesta kontor och skulle det knipa finns möjligheten även på flygplatser och i de flesta hotell lobbys.