SÖK bläckpatron
Annonser:
Foto1

TOPPLISTAN Betyg Länk
3.5 Till butiken >>
3 Till butiken >>
3 Till butiken >>
2.5 Till butiken >>
2.5 Till butiken >>
2.5 Till butiken >>
2 Till butiken >>
Artiklar om bläckpatroner och toners den 18 February 2010

Bläckstråleskrivare - skriven av Anna Lindquist

På 60-talet kom de första bläckstråleskrivarna ut. De var, precis som datorerna när de kom väldigt stora, klumpiga och väldigt väldigt dyra. Ingenting för privatpersoner som ville skriva ut familjefoton alltså. Idag ser det helt annorlunda ut. Dagens skrivare är extremt avancerade och innehar teknik som får många att tappa hakan när man får reda på hur bläckstråleskrivare med dess bläckpatroner skapar högkvalitativa bilder på mindre än en minut. Hur reagerar du tillexempel när du läser att de flesta bläckstråleskrivare kan spruta ut 36 000 små droppar bläck? I sekunden!!
Förbered dig på att tappa hakan fler gånger. Bläckstråleskrivare är idag extremt avancerade och använder teknik som man bara trodde var verklig i science-fictionfilmer.


Bläckstråleskrivaren pumpar ut bläck i olika färger genom ett fint munstycke i mycket hög hastighet på pappret. Hur pass bra bilderna blir beror på allt från skrivarens kvalité till vilket papper som används. En fördel med bläckstråleskrivare är att man kan skriva ut på många olika material. Bilderna/texten kan skrivas ut på allt från vanligt skrivarpapper till högkvalitativt fotopapper som är glansigt och får vilket fotolabb som helst att bli orolig för dess framtida existens. Dessutom kan man med många skrivare skriva ut på material som gör det möjligt att stryka fast bilden på tröjor och annat utan problem. Allt detta kan man alltså göra i hemmet idag utan att behöva vara miljonär.


I huvudsak finns två olika typer av bläckstråleskrivare. Epson  och Brother  bygger tillexempel ofta in munstycket som sprutar ut färg i själva skrivaren medan till exempel HP och Lexmark  ofta bygger in munstycket i bläckpatronen.
Detta kan för icke-experter ofta förvirra en när man är ute och jagar ny bläckstråleskrivare.
De skrivare som har inbyggt munstycke är ofta dyrare att köpa. Däremot är oftast dess bläckpatroner billigare då de inte innehåller den avancerade teknik som munstycket faktiskt består av.


Bläckstråleskrivarna ökar hela tiden i kvalité samtidigt som faktiskt priset går ner. Detta är välkommet av hemanvändare som tröttnat på att betala dyra avgifter för att lämna in sina fotorullar till fotobutiker.
Digitalkameror i hemmet är här för att stanna, och det är även fotoutskrifterna!