SÖK bläckpatron
Annonser:
Foto1

TOPPLISTAN Betyg Länk
3.5 Till butiken >>
3 Till butiken >>
3 Till butiken >>
2.5 Till butiken >>
2.5 Till butiken >>
2.5 Till butiken >>
2 Till butiken >>
Artiklar om bläckpatroner och toners den 09 January 2010

Bläckpatroner i allmänhet - skriven av Anna Lindquist

De flesta bläckstråleskrivare har mellan en och åtta bläckpatroner. Ibland innehåller dessa patroner endast en färg, men vissa tillverkare bygger in samtliga färger i en enda patron. Man brukar generellt säga att skrivare med färgerna uppdelade i flera patroner skriver ut i bättre kvalité.
När man köper bläckpatroner finns ofta en siffra angiven som beskriver antalet utskrifter patronen räcker till. Denna siffra bör tas med en nya salt då det självklart krävs mer färg till ett fotografi än vad det gör till en sida med endast text.

När man ska köpa patroner fastnar man ofta i valet mellan originalpatroner och de billigare kopiorna. Vilken ska man välja och varför? Originalpatronerna är dyrare än kopiorna men ger nästan alltid bäst kvalité på utskrifterna. Kopior är billiga och passar de som inte har så höga krav på att utskrifterna ska bli perfekta. Kopiorna blir dock bättre och bättre så det kan vara värt att testa bläckpatroner som inte är tillverkade av skrivartillverkaren.
Det finns även ett tredje alternativ som blir allt mer vanligt på grund av dess låga pris. Refiller kan köpas till många modeller och gör det möjligt för kunden att själv fylla på bläckpatronen med ny färg. Risken med refillerna är dock att munstycket inte blivit ordentligt rengjorda och slutar därför fungera. Innan man ger sig in i refilldjungeln bör man se till att skrivaren man äger har funktionen för att rensa ur munstyckena automatiskt. Se efter i din instruktionsbok från tillverkaren om din skrivare har denna funktion.

När man köper en bläckstråleskrivare måste man komma ihåg att skrivaren i sig inte huvudkostnaden utan att bläckpatronerna i längden blir den stora utgiften. Skriver man ut högkvalitativa bilder räcker patronerna inte i all evighet utan behöver bytas ut med jämna mellanrum, antingen för att de tagit slut eller för att de helt enkelt torkat. Bläck är en färskvara! Detta kan i längden bli en dyr historia så se till att hitta en bra och billig återförsäljare av dina bläckpatroner.
För att spara pengar finns ett par saker att tänka på:

* Om man väljer en skrivare som har samtliga färger i en enda patron ska man komma ihåg att patronen måste bytas även om bara en av färgerna är slut.
* Om man är en flitig användare av skrivaren bör man hitta en skrivare som har en patron för varje färg så de kan bytas individuellt.
* Tänk även på att inte skriva ut dina fotografier i högre upplösning än vad som behövs. Högre upplösning betyder högre åtgång av bläck och därmed måste du oftare köpa nya bläckpatroner.